Hyvän elämän salaisuuksia

Miten joku voi loistaa kuin aurinko vielä vanhoilla päivillään? Jakaa hyvää energiaa ja innostaa muita pelkällä läsnäolollaan vielä 82-vuotiaana. Kyllä, heitä on olemassa. Ja he tietävät, mistä lähteestä vuosista riippumattoman valon voi ammentaa…

Kun kesäkuussa tapasin NLP- ja joogaretriitillä helsinkiläisen Liisa Vanhatalon, en ollut uskoa, kun kuulin hänen ikänsä. Liisa kertoi kirkkain silmin olevansa 82-vuotias. Eihän se ole mitenkään mahdollista! Tämä kaikesta kiinnostunut, joogaava, tanssiva, naurava, matkustava, lämmin, terävä ja aina aurinkoinen käsialatulkinnan mestari!

LiisajaErna
La dolce vita! Ihana Liisa Vanhatalo ja joogaopettaja Erna Kasterinne valaisivat illallispöydän Gardajärven retriitillä.

Liisa on elävä esimerkki siitä, että ikä ei ole vain numero, vaan ennen kaikkea asenne. Mutta kun on elänyt 82 vuotta, tietää paljon siitä, miten elämää kannattaa elää (jos siitä haluaa nauttia täysillä.) Tässä Liisan ajatuksia siitä, miten kipinä pysyy kirkkaana.

“Kun iloitsee pienistä asioista, riittää iloittavaa.”

Millä mielellä heräät uuteen aamuun? Iloitsetko siitä, että olet terve ja elät? Saat juoda kahvia, lukea Hesarin ja aloittaa uuden päivän!

“Ikäkriisi on vain uskomus.”

Ikäsi ei kerro mitään siitä, kuinka vanha olet. Ihminen on juuri niin vanha kuin tuntee olevansa sielultaan, ajatusmaailmaltaan ja sydämeltään.

“Kuuntele itseäsi ja omaa kehoasi.”

Tee valintasi aina omaa itseäsi ja kehoasi kuunnellen. Muut eivät voi tietää, mikä sinulle sopii parhaiten (oli kyseessä sitten jooga-asento tai ammatti.)

“Älä neuvo muita, vaan anna heille mahdollisuus ajatella itse.”

Tätä neuvoa Liisa noudattaa tehdessään käsiala-analyyseja. Kun annat muille mahdollisuuden ajatella itse, annat heille mahdollisuuden oivaltaa itse.

“Koskaan ei ole liian vanha oppimaan uutta.”

Oletko utelias uusista asioista ja halukas kokeilemaan kaikkea uutta? Ikä ei estä uuden oppimista, vaan oma asenne. Kokeile kaikkea ja pidä ne, joista nautit!

*Lue ET-lehteen kirjoittamani henkilöjuttu Liisasta täältä!

One response to “Hyvän elämän salaisuuksia”

  1. Liiiiisaaaaa ❤️ Mun esikuva! Ihailen Liisa ja hänen elämän asennetta. Liisan seurassa aina voimaantuu. Iän karttuminen ja viisaus ei ainakulje käsikädessä. Liisassa nämä yhdistyy kauniilla tavalla. Arvostan ja kunnioitan Liisaa suuresti ja olen kiitollinen ystävyydestä Liisan kanssa.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: