Hyvissä käsissä

Tahdotko tietää, kuka oikeasti olet? Kuka olet kaikkien mielesi tarinoiden takana? Mitkä uskomukset ohjaavat elämääsi? Millaisia tunteita et ole sallinut itsesi tuntea? Totuus paljastuu Rosen-kehoterapiassa, sillä vastauksia ei kysytä mieleltä, vaan keholta.

En ole koskaan synnyttänyt, mutta tässä kokemuksessa on jotain samanlaista. Keho on ottanut ohjat, ja mieli väistynyt odotushuoneeseen. Ei ajatuksia, ei kontrollia, ei suojamuureja. Vain oma keho ja sen uumenista nousevat eri sävyiset tunteet, jotka on itkettävä ja naurettava läpi. Paljaana tässä hetkessä, yksi hengitys kerrallaan – vierellä kätilönä toimiva Rosen-terapeutti.

Jokaisen tulisi kerran elämässään kokea kehoterapia nimeltä Rosen-metodi. Se vie nimittäin tutkimusmatkalle, josta palaa muuttuneena takaisin. Jos on aiemmin elänyt kuin tulivuori, keskittyen kuumana käyvään päähän ja ajattelun voimaan, hoidon jälkeen oivaltaa: olenkin jäävuori!

Se, kuka todella olen löytyykin pinnan alta, kaulasta alaspäin.

Sieltä löytyvät kaikki ne tunteet ja tarpeet, joita mieleni ei ole sallinut tuntea. Oivallukset itsestä nousevat kehosta, mutta yksin niihin ei aina pääse käsiksi.

Rosen-terapeutti Maija Frauenknechtin kädet kuuntelevat ja sydän puhuu. Maijan kädet löytävät lihasjännityksiksi kertyneitä vanhoja tunteita ja sydämestä tuleva ääni sanoo lempeästi hymyillen, olisiko aika päästää irti…

Ja kun tukahdutettu tunne löytyy, sitä ei voi enää painaa piiloon. Se nousee kuin aalto ja purkautuu kyynelten mukana pois kehosta. Eikä mieli voi käsittää, mitä tapahtuu.
Se, mitä on pelännyt kohdata, tuokin keveyden ja vapauttaa hengityksen. Kun tunteiden vastustamiseen ei enää kulu energiaa, tulee tilaa olla oma itsensä.

Miten ihmeellinen oma keho onkaan… Miten paljon se kantaa mukanaan! Ja miten valmis se on päästämään irti ja luomaan tilaa uudelle, kun sen äärelle pysähtyy.
Mielen tasolla ikäväksi koettuja asioita on helppo piilottaa ja kaunistella, mutta keho paljastaa aina totuuden. Tunteet näkyvät lihasjännityksissä ja hengityksessä – tahdosta riippumatta.

“You have to feel it, to heal it.” Tunne on tunnettava, jotta siitä voi vapautua.

Muuta tietä ei ole. Ja se tie johdattaa yhä syvemmälle rentouteen ja kuplivaan iloon – aitoon omaan itseen.

Kuulostaako hämmentävältä? Ehkä täysin järjettömältä? Hyvä, sillä Rosen-hoitoa ei ole tarkoituskaan ymmärtää – sen voi vain tuntea.

*Maijan hyviin käsiin voi varata ajan täältä.

Maija F

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: