Uskallatko tulla nähdyksi?

Katsoin taannoin Jim Carreyn puheen, jossa hän hyppeli iloisesti pintavesistä syvyyksiin, hervottomasta henkisyyteen. Yhdessä syvällisemmässä sivulauseessaan hän tuli maininneeksi elämän tarkoituksen. “Just love yourself. Be visible and honest – no matter what the risk.” Sydämeeni osui ja upposi.

“Rakasta itseäsi. Ole näkyvä ja rehellinen – riskeistä huolimatta.”
Niin yksinkertaista. Ja niin järjettömän vaikeaa. Kuka uskaltaa kävellä ilman suojamuureja, täysin omana epätäydellisenä itsenään ihmisten edessä?

Jim Carrey on tässä onnistunut ja hänen salaisuutensa tuli ilmi netissä levinneessä muotiviikkojen kohuhaastattelussakin. Salaisuus kuuluu: “I don’t care.”
Carrey ei välitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Hänellä ei ole tarvetta saada hyväksyntää. Hänellä on jo oma hyväksyntänsä ja se riittää.

“Muiden hyväksynnän tarve voi tehdä sinut näkymättömäksi. Ota riski ja uskalla tulla nähdyksi kaikessa loistossasi!” Carrey kehottaa.

Saman ajatuksen vei askeleen pidemmälle Steve Jobs:
“You are already naked. There’s no reason not to follow your heart.”

Vaikka miten haluaisimme peitellä todellista itseämme, (alaston) totuus näkyy joka tapauksessa. Pelko, hermostus, herkkyys, epävarmuus, ahdistus, epärehellisyys…
Kaikki, mitä haluat itsessäsi eniten piilottaa, näkyy joka tapauksessa muille. Ainakin niille, jotka osaavat katsoa vähänkin pintaa syvemmälle.

Jos olemme jo esillä kaikessa paljaudessamme, miksi hukata energiaa piilotteluun, kun saman voiman voisi käyttää loistamiseen?

Ota riski ja rakastu itseesi. Ota riski ja kerro totuutesi.
Laula laulusi, maalaa taulusi, kirjoita kirjasi. Sano sanottavasi ja kysy kysymyksesi.
Sillä kukaan muu ei osaa sitä yhtä hyvin.

Kuva: Johanna Lätti
Kuvauspaikka: Roots Helsinki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: