Uskallatko unelmoida?

Tämä blogi sai alkunsa Ibizalla.
Niin kuin kaikki hyvät jutut, se oli kasvanut mielessä pitkään. Se oli toivottu ja suunniteltu, vaikkakin sen kantaja mietti samaa kuin monet muut odottajat: Olenko oikeasti valmis? Mitä jos en osaa? Entä jos kukaan ei tykkääkään tulokkaasta?

Vaikka sydän tiesi, että pelot ovat turhia, hyppy kohti unelmaa ei olisi onnistunut ilman työntöapua. Onneksi opettajilla on taipumus ilmestyä silloin, kun oppilas on valmis. Olin kypsynyt juuri sopivasti Ibizan lämpimän lokakuisen auringon alla. Olin kuvitellut tulleeni viikon treenilomalle, mutta löysinkin itseni perimmäisten kysymysten ääreltä: Kuka olen ja mitä haluan?

Kiitos tästä kuuluu life coach Lydia Kimmerlingille. Aurinkoinen Lydia haastoi unelmoimaan isosti. Hän muistutti, että “ihan ok elämä” (happyish life) ei koskaan riitä. Ihan ok’hon on tosin helppo jämähtää, koska muutos vaatii siitä, että ottaa onnensa omiin käsiinsä. Arjen porhalluksessa on sitä paitsi harvoin aikaa pysähtyä ja tehdä tilannetsekkaus: vauhtia kyllä riittää, mutta onko suunta oikea?

Viikon lomalla tätä tekosyytä ei ollut. Oli vain aikaa ja kysymyksiä, jotka odottivat vastausta:

Mikä oikeasti sytyttää minut?
Mitä tekisin, jos ei tarvitsisi ajatella rahaa?
Millainen olisi unelmieni arki?
Mitä menestys tarkoittaa minulle?
Entä jos epäonnistumisen mahdollisuutta ei ole?

Joskus muutokseen riittää, että joku osaa esittää oikeat kysymykset, oikeaan aikaan.

Kun omat pelot saa hetkeksi hiljennettyä, oivaltaa, miten tarkkaan tietää, mitä sydämessään haluaa. Ja miten hämmästyttävän yksinkertaista unelmansa tavoittelu on: senkus menet ja teet! Anna itsellesi lupa haluta ja yrittää, hyvä nainen!

Tämä blogi on siis osa unelmaani ja vastaus Lydian esittämiin kysymyksiin.
Tahdon jakaa oivalluksia siitä, mitä kaikkea hyvä elämä & hyvinvointi voi olla. Haluan inspiroida kanssanaisia tekemään omasta elämästään paras mahdollinen ja luottamaan omaan coretunteeseen.

Se kyllä kertoo, mikä unelma on tehty toteutettavaksi.

 

One response to “Uskallatko unelmoida?”

  1. […] Kimmerlingin voimavalmennuksista. Jos haluat lukea lisää, tsekkaa ensimmäinen blogipostaukseni tästä linkistä! Jatko-opinnoissa Lydian coachingissa lokakuussa […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: