Kun sanon itselleni kyllä

Uskotko, että elämä on helppoa vasta sitten, kun on joku josta pitää kiinni? Tunnetko, että sinulta puuttuu jotain, jos et ole parisuhteessa? Että voit katsoa itseäsi hyväksyvästi peilistä vasta sitten, kun takanasi seisoo joku toinen? Mitä tapahtuisi, jos kääntäisit katseesi itseesi ja sanoisit ‘kyllä’ jo nyt? Uskon, että etsintä muuttuisi löytämiseksi.

“Aika masentavaa, että täytyy olla ensin itse kokonainen ja ehjä ennen kuin voi rakastaa toista ja olla parisuhteessa…”
Rohkea nuorimies sanoi ääneen monen muun ajatukset, mukaan lukien omani, Magnesia-festareilla.

Olimme kerääntyneet kuuntelemaan rakkausvalmentaja Jenni Kauppilan luentoa uuden ajan ihmissuhteista. Olimme katsoneet tämän ihanan havainnollistavan videon siitä, miten puuttuva palanen ei loksahtanut paikalleen muihin olentoihin. Ja olimme näköjään täysin missanneet tarinan pointin.

Themissingpiecemeetsthebigo
Katso video klikkaamalla kuvaa!

“Ei, ei, ei! Päinvastoin”, Jenni korjasi.
Se, että rullaa elämässään eteenpäin omana pyörylänään ei suinkaan tarkoita sitä, että olisi eheytynyt täydellisen ehjäksi. Että ei kantaisi sisällään epävarmuuksia, pelkoja, toiveita tai tarpeita. Vaan ennemminkin sitä, miten omiin haasteisiinsa suhtautuu.

Uskallatko nähdä omat pelkosi ja hyväksyä itsesi niistä huolimatta? Onko sisälläsi käynnissä jatkuva taistelu vai salliva rauhantila? Oletko sinut itsesi ja haasteidesi kanssa vai oletko ristiriidassa sisimmässäsi, toivoen jonkun toisen tuovan kadonneen hyväksynnän ja sen kautta mielenrauhan?

Opetusvideon palanen ei lopussa pyörinyt siksi, että se olisi hioutunut täysin särmättömäksi ja eheäksi. Vaan siksi, etteivät pelot ja epävarmuudet enää jarrutelleet sen menoa. Kun omassa sisimmässä on tyyntä (peloista huolimatta), vasta silloin on mahdollista kohdata aidosti toinenkin.

Ennen kuin voi nähdä ketään toista, on uskallettava nähdä itsensä.

Ennen kuin voi olla yhteydessä kehenkään muuhun, on luotava yhteys omaan itseen – sanomalla ‘kyllä’ itselleen kaikkine puolineen.

Kun uskaltaa katsoa itseään silmiin ja hyväksyä kaiken näkemänsä, jotain tapahtuu. Jotain turhaa putoaa pois, jotain kevyttä tulee tilalle ja jokin nytkähtää liikkeelle. Elämä alkaa rullata luonnollisesti eteenpäin, ilman käsijarruja, huomiovaloja tai takapeiliin pälyilyä. Olet täysin varma siitä, että riität jo nyt. Voit siis ottaa hyvän asennon ja nauttia matkasta – yksin tai yhdessä.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: