Oletko Se Oikea?

Ennen kuin voi rakastaa ketään toista, on opeteltava rakastamaan itseään. On osattava antaa itselle sitä, mitä haluaisi saada muilta. Täytettävä ensin oma saavi, jotta siitä voisi jakaa toisillekin. Teoriassa tämä kaikki on päivänselvää, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Mistä tietää, että rakastaa itseään riittävästi – niin hyvinä kuin huonoina päivinä? Ja voiko tässäkään taitolajissa ylipäänsä olla valmis?

Ajattelen, että itsensä rakastamista harjoitellaan läpi koko elämän. Se kypsyy sitä mukaa, mitä paremmin oppii itsensä tuntemaan ja mitä helpompaa on olla täysin oma itsensä. Se alkaa loistaa silmistä heti, kun uskaltaa antaa suojakuorien varista ja olla juuri sitä, mitä on. Rakkaus löytyy sillä hetkellä, kun pelko katoaa. Ja ainakin itsellä, nämä hetket ovat välillä hyvin ohikiitäviä.

Siksi onkin tärkeää, että oppisi huomaamaan nämä usein lyhyetkin hetket. Silloin voi oivaltaa, ettei tämä olekaan niin vaikeaa kuin miltä tuntuu. Oikeastaan, minähän osaan jo rakastaa itseäni – vaikka oma mieli välillä muuta väittääkin.

Omia ohikiitäviä itserakkauden pilkahduksia kannattaa siis tarkkailla, jotta ne eivät pääse livahtamaan ohi. Tässä muutamia esimerkkejä, joista tietää olevansa oikeilla jäljillä.

Rakastat itseäsi, kun…

  • Ostat sen ihanan neilikka-, lilja- tai ruusukimpun ihan vain maanantain piristykseksi. Miksi odottaa (ikuisuutta), että joku muu toisi kukkia, kun ne voi ostaa itse ja vielä valita juuri sellaiset kuin haluaa?
  • Kesken hampaidenpesun katsot ryppyjen/näppyjen/jne. sijaan syvälle silmiisi ja näet pienenpienen välähdyksen siitä, miten rajaton voimanainen olet.
  • Havahdut kiireen keskellä ajatukseen: Mitä näistä kaikista ”pakollisista menoista” on oikeasti pakko? Haluanko oikeasti suorittaa elämääni vai nauttia siitä?
  • Reaktiosi yllättävään kehuun on yksinkertaisesti: ”Kiitos!”
  • Pidät oman juomatauon, kun siltä tuntuu, vaikka koko muu sali vetäisi burpeita viimeisillä voimillaan ja ohjaaja huutaisi: ”Tänne ollaan tultu treenaamaan!”
  • Annat itsellesi luvan unelmoida ilman rajoituksia: Millainen todellisuus saisi sydämesi liekkeihin? Tai ainakin kehräämään tyytyväisenä tasaisella keskilämmöllä.
  • Nautit hyvällä omallatunnolla hyvästä ruuasta ja herkuista kehosi tarpeiden mukaan. Syöminen ei ole rakettitiedettä, joten miksi tehdä siitä vaikeaa?
  • Tiedät, ettet tarvitse kenenkään muun kehuja tai hyväksyntää.
  • Pidät elämässäsi vain ne ihmiset, joiden seura nostattaa mieltäsi ja sieluasi.
  • Muistat päivän päätteeksi ne asiat, joista jää hyvä mieli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: