Sinun tahdissa

Epävarmassa elämässä yksi asia on varma: mikään ei kestä loputtomiin. Etenkin yrittäjänä oppii luottamaan tähän. Joskus mennään kovaa, joskus pysytään paikallaan. Kuten luonnossa, omassakin elämässä kaikki tapahtuu omalla painollaan – juuri oikeaan aikaan.

Monesti on räpiköitävä pitkäänkin elämänvirrassa ennen kuin pystyy myöntämään: minulla ei sittenkään ole niin paljon vaikutusvaltaa kuin haluaisin uskoa. Voin toki yrittää ja puskea asioita tapahtuvaksi, mutta siitä huolimatta elämä soljuu jonkin suuremman voiman tahdissa.

Olen osa luontoa. Toisin sanoen, myös oma sydämeni sykkii luonnon rytmiin. Sisälläni aaltoilevat samat syklit kuin luonnossa. Kevään uudet alut, kesän sadonkorjuu, syksyn irtipäästäminen, talven lepo. Olot ja tunnelmat vaihtuvat, eikä mikään kestä loputtomiin. Mikä ihana lupaus ja muistutus! Huonoina hetkinä tämän muistaminen auttaa jaksamaan, huippuhetkinä taas nauttimaan joka solulla.

Parasta siis antautua, niin vaikeaa kuin se onkin. Miksi kontrolloida ja kapinoida, kiihdyttää ja jarrutella, jos kaikki kuitenkin tapahtuu ajallaan? En voi pakottaa kukkaa avautumaan tahdonvoimallani, enkä vauhdittaa elämäni suvantovaiheita. Yhtä vähän pystyn pitkittämään niitä elämäni tähtihetkiä, kun kaikki tuntuu täydelliseltä.

Elämä helpottuu heti, kun tämän hyväksyy. Ei ole tarkoituskaan pitää lankoja omissa käsissä. Värini ja voimani vaihtuvat joka päivä, ihan kuten luonnossakin. Voin vain olla ja luottaa siihen, että kaikki tapahtuu juuri oikeaan aikaan. Se on elämän lupaus.

Tämäkin hetki, tämäkin olo, menee ohi.

Olen osa paljon suurempaa suunnitelmaa kuin kalenterini tai upeimmat aarrekarttani. Mikä helpotus oivaltaa tämä ja antautua elämän rytmiin.

Sinun tahtosi, ei minun. Sinun tahdissa, ei minun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: