Match(a) made in heaven

Olen vannoutunut latte-nainen. Ei aamua ilman espresso-maitokahvia, eikä kahvilassa tulisi mieleenkään tilata teetä. Mutta viime aikoina kuvioihin on hiipinyt kilpailija Japanista. Suloisen vihreä, samettisen pehmeä ja taatusti virkistävä tapaus, nimittäin matcha latte!

Terveysmielessä matcha on todellinen haastaja, ja pakko myöntää, että sen ansioluettelo on vakuuttava.
Matcha jauhetaan superhienoksi kokonaisesta vihreästä teelehdestä, joten siinä on 137-kertaa enemmän antioksidantteja kuin tavallisessa vihreässä teessä.
Se piristää, kiihdyttää aineenvaihduntaa, polttaa kaloreita ja on täynnä C-vitamiinia, kromia, sinkkiä, seleeniä, magnesiumia… Ja maistuu taivaalliselta!

Ainoa miinus lienee hinta. Kahviloissa matcha latte kustantaa tavallisen latten verran, mutta jos herkkujuoman haluaa valmistaa kotona (vaikkapa kauramaitoon, suosittelen!), pienestä purkista vihreää jauhetta saa maksaa helposti parikymppiä. Toisaalta investointi kannattaa, jos haluaa lisätä aamuihinsa zenimäistä luksusta.

Matcha-kupillinen kädessä maailma näyttää heti pehmeämmältä paikalta, kuin kääriytyisi untuvaiseen mohair-peittoon… Se kutsuu pysähtymään ja aistimaan hetkeä. Espresso-latte taas tuntuu enemmänkin tutulta ja turvalliselta kasmirluottoneuleelta. Se lähtee helposti mukaan tarvittaessa ja toimii turvasatamana kiireessäkin.
Molemmissa siis puolensa, ja onneksi tässä kilpailussa voittajaa ei tarvitse valita – voit saada molemmat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: